Klamydia självtest - Man

Haft oskyddad sex? Sveda, klåda och flytningar? Kan vara klamydia.
1 2 3 4 5
(0/5) Bli först med att betygsätta.
296 SEK /st
(Exklusive moms 237 SEK)
Artnr: A-3

Beskrivning

Engångs självtest för Klamydia. Testa enkelt hemma Svar inom 2 dagar Positivt svar = hjälp med e-recept online, 99,5 % säkert resultat Klamydia är en av våra vanligaste könssjukdomar och den smittar vid oskyddat sex. Nästan lika vanlig är mykoplasma som har många likheter med klamydia. Båda smittar vid oskyddat sex och kan ge symptom som sveda när man kissar, flytningar och klåda. I många fall ger de inte några symtom alls vilket gör att du inte märker av infektionen. Båda måste behandlas men med olika antibiotika. Män testar sig med ett urinprov som som skickas till vårt laboratorium för analys. Provtagningsmaterial och instruktioner finns i paketet.

Vad är klamydia?
Klamydia är en könssjukdom som orsakas av en bakterie, Chlamydia trachomatis. Det är den vanligaste rapporterade könssjukdomen i Sverige och smittar vid oskyddat sex. Ofta får man inga symptom alls och många märker därför inte av att de har klamydia. Klamydia har många likheter med könssjukdomen mykoplasma.

Vilka symptom har klamydia?
Många, både kvinnor och män, som är infekterade med klamydia har inga symtom alls, men kan ändå föra smittan vidare. Eventuella symtom av klamydia kommer 1-3 veckor efter att du blivit smittad. Kvinnor kan få sveda när de kissar, flytningar från underlivet och smärta nedtill i magen. Klamydiabakterier kan också ligga vilande under lång tid för att sedan plötsligt ge besvär eller leda till komplikationer.

Vad kan obehandlad klamydia leda till?
Obehandlad klamydia bör betraktas som allvarligt då det kan leda till att äggledarna blir inflammerade och så pass skadade att man senare kan få problem att bli gravid.

Vilket ansvar har vi och du gentemot smittskyddslagen?
Klamydia lyder under smittskyddslagen, vilket innebär att du måste kontakta sjukvården för behandling och smittspårning om du lämnat ett positivt testsvar. När du varit hos läkaren meddelar han/hon oss att sjukvården tar över ansvaret för smittskydd och behandling. Om vi inte får något sådant meddelande skickar vi två påminnelser till dig, en efter tre veckor och en efter fem veckor. Om vi efter sju veckor ännu inte fått meddelande från läkare anmäls du till Smittskyddsenheten i det landsting som du tillhör (enligt 4 kap. 7 § SmL). Vad ska jag göra om testet visar negativt för klamydia och mykoplasma men problemen kvarstår? Om ditt prov är negativt och symtomen kvarstår eller om du ändå misstänker att du är smittad, bör du kontakta läkare för undersökning på vårdcentral, ungdomsmottagning eller STD-mottagning. Tänk också på att besvären kan ha andra orsaker än klamydia och mykoplasma.

Hur smittar klamydia och mykoplasma och hur kan jag skydda mig?
Det vanligaste sättet att bli smittad är genom samlag utan kondom, när slemhinnorna kommer i kontakt med varandra. Det gäller även vid anala samlag och oralsex. Bakterien lever bara inuti levande celler och smittar därför inte genom handslag, bastubad, kläder, handdukar eller toaletter. Det är viktigt att alltid skydda sig mot klamydia och mykoplasma. Ett bra sätt är att använda kondom. Även om du haft klamydia eller mykoplasma tidigare, så kan du få det igen.

Var finns instruktionerna för hur jag tar provet?
Provtagningsinstruktioner finns på den flik som omsluter provförpackningen. Fliken öppnas på sidan av paketet där det står ”Instruktioner Öppna här!”. Hur skickar jag in provet? När provet ska skickas in till laboratoriet rivs instruktionsfliken bort längs perforeringen och provförpackningen, som är adresserad och frankerad, används som returförpackning. Du får ditt svar efter 24 timmar (vardagar) efter att provet inkommit till laboratoriet genom att ange din personliga kod på Dynamic Code´s hemsida.

Artnr: A-3

Lager & Leverans

Lagerstatus: 5 st i lager för omgående leverans

Nedladdningsbara dokument

Recensioner

Lämna ett omdöme

Omdöme (0)

Andra varor från samma fabrikat

 • Den där spruckna vita huden som flagnar? Det kan vara fot- eller hudsvamp. Mi...
  356 SEK
 • Har du missfärgade naglar? Smulas de sönder? Du kan ha nagelsvamp. Köp testet...
  356 SEK
 • Vill du veta om du är gravid redan nu och inte vänta på mensen? Med detta tes...
  56 SEK
 • Hög kolesterolhalt kännes och syns inte förrän man får följdsjukdomar. Testa ...
  205 SEK