Hem » Hjälpmedel » Dosetter » Produkt

Dosett Careousel Advance med SMS-aviseringar

1 2 3 4 5
(5/5) Baserat på 1 Betyg
2524 SEK /st
(Exklusive moms 2019 SEK)
Artnr: advanceGSM

Beskrivning

Careousel programmeras enkelt. Sedan påminner Careousel dag efter dag, månad efter månad automatiskt vid de programmerade tidpunkterna.

Vid de förprogrammerade tidpunkterna roterar kassetten, alarmsignalen ljuder/blinkar, och den rätta medicindosen blir synlig i öppningen i locket. Signalen ljuder/blinkar mellan 5 och 60 minuter (inställbart) eller tills man tar medicinen.

Medicinen tas genom att tippa ut den genom öppningen i locket i handen eller i en lämplig behållare.

Dosetten Careousel Advance GSM har samma betydelsefulla funktioner som Careousel Advance men med ytterligare smarta funktioner. Den kan bland annat skicka ett SMS till användaren, anhöriga och/eller vårdpersonal om medicinen inte tagits. SMS kan även skickas när antalet doser är på väg att ta slut och om något inte står helt rätt till med enheten (exempelvis om den ligger upp-och-ned).

Månadsavgift till kommer med 149 sek/inkl moms för GSM-uppkoppling. I månadsavgiften ingår ett konto till internetportal och all kommunikation. Inställningar kan göras via en internetportal och kan enkelt hämtas hem till enheten via ett knapptryck.

Dimensioner – Diameter 190mm Höjd 56mm
Vikt – 390g exkl. Batterier, 490g inkl. batterier
Volym – C:a 10ml per fack
Strömförsörjning – 6V (4 x 1.5V AA Alkaline batterier)
Batterilivslängd – c:a 1 år

Självlåsande säkerhetslock

Advance kan utan problem tas med på resor. Även om den ligger upp-och-ned påminner den vid inställda tider som vanligt, men matar då inte fram medicinen förrän den ställts rätt och tiden är inne för en ny dos.

Ett självlåsande säkerhetslock som täcker öppningen i locket på Careousel förhindrar åtkomst av medicinen i aktuellt fack utom under den tid som läkemedlet är programmerat att vara tillgängligt. Detta förhindrar möjligheten till dubbel dosering och förhindrar tillgång till den dos som finns i facket under öppningen i locket då Careousel just fyllts på. Denna funktion är patenterad.

Ingen överdosering

När kassetten fyllts med medicin och locket stängts låses säkerhetslocket och medicinen är inte åtkomlig. När det är dags att ta medicinen vrids kassetten medsols och larmet ljuder och blinkar för att påminna användaren. Medicinen kan nås genom att vända Careousel. Säkerhetslocket öppnas och medicinen hälls ut i handen eller i en lämplig behållare.

Om medicinen inte tagits inom den programmerade ”AFTER”-tiden (5 min-5 tim) låses säkerhetslocket och gör därigenom den medicin otillgänglig som är kvar i facket och som inte tagits av användaren. Detta eliminerar möjligheten att användaren tar en dos omedelbart före nästa dos.

Artnr: advanceGSM

Lager & Leverans

Lagerstatus: 0 st i lager för omgående leverans. Beställningsvara, 10-20 dagars leveranstid

Nedladdningsbara dokument

Dokument (0)

Recensioner

Lämna ett omdöme

Omdöme (0)

Andra varor från samma fabrikat

  • Careousel Advance är en automatisk dosett som påminner användaren genom en lj...
    1936 SEK
  • MiniTell är en omtyckt medicinpåminnare i litet format, den får enkelt plats ...
    544 SEK