Hem » Hjälpmedel » Dosetter » Produkt

Careousel Advance - Automatisk Dosett

Careousel Advance är en automatisk dosett som påminner användaren genom en ljudsignal och/eller blinkande ljus när det är dags att ta sin medicin.
1 2 3 4 5
(0/5) Bli först med att betygsätta.
1936 SEK /st
(Exklusive moms 1549 SEK)
Artnr: CareouselAdvance

Beskrivning

Careousel programmeras enkelt. Sedan påminner Careousel dag efter dag, månad efter månad automatiskt vid de programmerade tidpunkterna.

Vid de förprogrammerade tidpunkterna roterar kassetten, alarmsignalen ljuder/blinkar, och den rätta medicindosen blir synlig i öppningen i locket. Signalen ljuder/blinkar mellan 5 och 60 minuter (inställbart) eller tills man tar medicinen.

Medicinen tas genom att tippa ut den genom öppningen i locket i handen eller i en lämplig behållare.

Careousel Advance är en automatisk dosett som påminner användaren genom en ljudsignal och/eller blinkande ljus när det är dags att ta sin medicin. Den matar även fram rätt dos vid rätt tid, samtidigt som övrig medicin inte är tillgänglig. Medicinen doseras i en kassett med 28 fack. Maximalt antal dagliga påminnelsetidpunkter är 24. Exempel, vid 4 medicintillfällen per dag så behöver man fylla på med ny medicin en gång i veckan. Medicinen tas genom att Careousel vänds upp-och-ner och medicinen hälls ut i handen eller i en skål. Vändningen gör att ljud- och ljussignalen slutar.

Dimensioner – Diameter 190mm Höjd 56mm
Vikt – 390g exkl. Batterier, 490g inkl. batterier
Volym – C:a 10ml per fack
Strömförsörjning – 6V (4 x 1.5V AA Alkaline batterier)
Batterilivslängd – c:a 1 år

Careousel Advance är en nyutvecklad version som har flera nya betydelsefulla funktioner. Advance har en säkerhetslucka som effektivt förhindrar att man kommer åt fel medicindos. En funktion som både är unik och patenterad. Den nya modellen är också mer användarvänlig bland annat genom att Advance automatiskt slår över till sommar- och vintertid och kan ställas in att starta och stoppa vid givna framtida tidpunkter.

Självlåsande säkerhetslock

Advance kan utan problem tas med på resor. Även om den ligger upp och ned påminner den vid inställda tider som vanligt, men matar då inte fram medicinen förrän den ställts rätt och tiden är inne för en ny dos.

Ett självlåsande säkerhetslock som täcker öppningen i locket på Careousel förhindrar åtkomst av medicinen i aktuellt fack utom under den tid som läkemedlet är programmerat att vara tillgängligt. Detta förhindrar möjligheten till dubbel dosering och förhindrar tillgång till den dos som finns i facket under öppningen i locket då Careousel just fyllts på. Denna funktion är patenterad.

Ingen överdosering

När kassetten fyllts med medicin och locket stängts låses säkerhetslocket och medicinen är inte åtkomlig. När det är dags att ta medicinen vrids kassetten medsols och larmet ljuder och blinkar för att påminna användaren. Medicinen kan nås genom att vända Careousel. Säkerhetslocket öppnas och medicinen hälls ut i handen eller i en lämplig behållare.

Om medicinen inte tagits inom den programmerade ”AFTER”-tiden (5 min-5 tim) låses säkerhetslocket och gör därigenom den medicin otillgänglig som är kvar i facket och som inte tagits av användaren. Detta eliminerar möjligheten att användaren tar en dos omedelbart före nästa dos.

Artnr: CareouselAdvance

Lager & Leverans

Lagerstatus: 0 st i lager för omgående leverans. Beställningsvara, 10-20 dagars leveranstid

Nedladdningsbara dokument

Dokument (0)

Recensioner

Lämna ett omdöme

Omdöme (0)

Andra varor från samma fabrikat

  • Careousel programmeras enkelt. Sedan påminner Careousel dag efter dag, månad ...
    2524 SEK
  • MiniTell är en omtyckt medicinpåminnare i litet format, den får enkelt plats ...
    544 SEK