2017-04-21

Littmann stetoskop är kända för förstklassig ljudkvalitet och komfort. Men det finns några enkla saker du kan göra för att säkerställa prestandan för ditt stetoskop.

1. Justera byglarna

Innan du sätter oliverna i öronen, se till att de pekar något framåt, bort från dig. Detta säkerställer att oliverna kommer att anpassa sig till dina hörselkanaler för maximal ljudöverföring. Håll headsetet framför dig med en bygel i varje hand, dra ut headsetet och placera öronpropparna i dina öron. Om passformen inte är bekväm eller om akustisk prestanda saknas, justera byglarna ytterligare. Alla Littmann stetoskop har justerbara byglarna. 

Om byglarna är felaktigt inställda kan det resultera i en dålig akustik och i vissa fall även innebära total ljudblockering.

2. Använd rätt oliver

För optimal akustisk prestanda är det viktigt att använda den oliv som bäst passar ditt öra. Detta gäller speciellt när du använder de mjuka varianterna.

3. Vrid på rätt sida

När du använder ett dubbelsidigt Littmann-stetoskop, måste du öppna den sida du vill använda - klocka eller membran genom att rotera bröstkanten. Om membranet är öppet, stängs klockan, vilket hindrar ljudet från att komma in genom klockan och vice versa.

Littmann stetoskop

4. Ta bort eventuella hinder

Om du brukar bära ditt stetoskop i en ficka, eller inte rengör det tillräckligt ofta, kan ludd eller smuts ackumuleras och hindra ljud. För att förhindra att skräp ackumuleras, rengöring och vårda ditt stetoskop ordentligt. Om du använder ett Littmann stetoskop Cardiology III ™ eller Classic III ™, behåll den öppna klockan fri från skräp genom att täcka den med det avtagbara medföljande membranet.

5. Kontrollera tätningen

Littmann stetoskop är beroende av en lufttät försegling för att överföra kroppsljud från patienten till utövarens öron. Lösa delar i bröstkroppen, lösa eller krackade slangar eller felaktigt placerade öronproppar kan förhindra en lufttät tätning.

Stetoskop tätning

 

Taggar: Littmann , Stetoskop

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur: