2017-09-05

Personer som sitter eller står mycket får ett försämrat blodflöde vilket kan leda till att venerna utvidgas och de klaffar som skall transportera blodet tillbaks till hjärtat inte längre kan slutat tätt. Den försämrade transporten av blod resulterar ofta i trötta, tunga och svullna ben. Det finns även risk för att problem så som spindelvener, åderbråck och till och med bensår utvecklas på grund av bristande blodcirkulation.

Kompressionsstrumpor hjälper kroppen att trycka blodet upp mot hjärtat genom ett tryck som är högst vid ankeln och minskande mot knäet. Blodcirkulationen ökar och förhindrar att blodet samlas i benen. När en strumpa har ett tryck som hjälper till att öka blodflödet så klassas den som en medicinsk kompressionsstrumpa. Trycket i strumporna kan uttryckas på olika sätt varav det vanligaste är mmHg (mm kvicksilver) och det andra är denier (DEN). För att en strumpa skall ha den effekt som krävs måste den hålla ett tryck som motsvarar 15-20 mmHg eller 140 DEN.

Samtliga Mabs kompressionsstrumpor, oavsett modell och kvalitet, är klassade som medicinska kompressionsstrumpor.

Mabs Work är en tunn och luftig strumpa som passar perfekt för en lång dag på jobbet. Titta gärna in i vår butik för vilken färg som passar just dig.

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur: