Artiklar, tips & råd

Totalt 94 poster
Sida 1 av 19
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
2018-02-14

När det kommer till triagering på en skadeplats med flera skadade är en snabb och tydlig triagering viktig så att rätt patient får rätt vård i rätt tid. Det är inte ovanligt att triageda patienter märks upp med papperslappar eller liknande där färgmarkeringar inte syns vidare tydligt. Dessa papperslappar sätts ofta fast med ett gummiband eller liknande. Som vi säkert alla vet håller inte gummiband så särskilt länge. Efter ett tag tål inte gummibanden vidare mycket påfrestning förrän de går i sönder. Därför har LESS tagit fram en mapp för triagering. Mappen sätter man på sig med hjälp av ett robust midjebälte. I mappen finns reflexband med färg och text enligt standard för triagering. Rött, gult, grönt och svartvitt med tillhörande text. Reflexbanden har en inbyggd rulla-ihop-sig-funktion och klänger sig fast på patienten. Det ska mycket till för att bandet ska ramla av.  

Triagemapp från LESS- Akutbutiken.se

Köp triagemappen här

0 kommentar(er)
2017-09-05

AVD är ett släckmedel som effektivt släcker och kväver bränder i litiumbatterier. Släckmedlet är miljövänligt och framställt av naturligt förekommande ämnen.

Brandsläckningsmedlet vattenhaltig vermikulit i dispersion (AVD) är en ny revolutionerande teknik som har många fördelar jämfört med traditionella lösningar som använder fasta och portabla brandbekämpningssystem.

AVD är en vattenhaltig dispersion av vermikulit, som kan sprutas ut som en dimma. Vermikulit är namnet på en grupp hydratiserade laminära mineraler: silikater av aluminium-järn-magnesium. Mineralet vermikulit består av tunna flata kristaller som innehåller mikrospopiska lager av vatten.

Släckmedlet AVD är speciellt framtaget för bränder i litiumbatterier, men fungerar även på t.ex. brinnande magnesium och i klass A-bränder. Brandklass A innefattar bränder i organiska och fiberösa material som textilier, trä, möbler och de flesta andra inredningsmaterial.

Hur anväds en AVD-släckare
AVD sprutas ut som en dimma. Vermikulitpartiklarna i dimman fastnar på det brinnande materialet och skapar en täckande film över den brinnande ytan. Vattnet kyler ner branden medans det hastigt avdustar. Tack vare minneralplattornas form binds de samman och skapar en obrännbar syrebarriär mellan branden och atmosfären.

0 kommentar(er)
2017-05-02
Nu finns de välkända instrumenten från Hemocue i Akutbutiken.
0 kommentar(er)
2017-04-21
Littmann stetoskop är kända för förstklassig ljudkvalitet och komfort. Men det finns några enkla saker du kan göra för att säkerställa prestandan för ditt stetoskop.
0 kommentar(er)
2017-04-18
Funktionella och enkla hjälpmedel för allas behov! Hos oss beställer du enkelt via hemsidan, telefon eller mejl.
0 kommentar(er)
Totalt 94 poster
Sida 1 av 19
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11