Artiklar, tips & råd

Totalt 124 poster
Sida 1 av 4
1 2 3 4
2018-06-13
Brayden HLR-docka ger dig visuell bekräftelse när du utför bra HLR. Du ser faktiskt cirkulationen på dockan.
0 kommentar(er)
2018-04-17
Heartsine Samaritan PDU 400 är en hjärtstartare med max 5 års livslängd
2018-04-13
Konsekvenserna av att felmedicinera kan vara katastrofal med onödig sjukhusvistelse och allvarliga sjukdomsbesvär till följd. Här finns smarta dosetter som bidrar till ett bättre liv.
0 kommentar(er)
2018-04-09
Stulen sjukvårdsutrustning har sålts vidare
0 kommentar(er)
2018-02-14
När det kommer till triagering på en skadeplats med flera skadade är en snabb och tydlig triagering viktig så att rätt patient får rätt vård i rätt tid.
0 kommentar(er)
2018-02-05
I Akutbutiken.se kan du köpa billiga kanylburkar av högsta kvalité.
0 kommentar(er)
2018-01-18
I vår lagershop i Värsås utanför Skövde får du hjälp med att hitta rätt brandsläckare för dina behov.
0 kommentar(er)
2018-01-09
Många skidlöpare, cyklister och andra idrottare använder medicinska kompressionsstrumpor för att prestera maximalt.
0 kommentar(er)
2018-01-09
Cederroth första hjälpen-utrustning för alla behov. Allt från små lådor still större första hjälpen-stationer.
0 kommentar(er)
2017-11-20
Hallux Valgus är den vanligaste fotåkomman hos vuxna och är vanligare hos kvinnor än män. Hallux Valgus betyder att stortån är snedställd. Stortåns ände trycks mot andra tån och ibland ligger dessa två tår omlott, med den andra tån ovanpå den stora.
0 kommentar(er)
2017-11-07
Våra gravtest skickas direkt till din brevlåda
0 kommentar(er)
2017-11-07

Det finns ingen godkänd eller icke godkänd byxa för larm. Det reglemente som finns är varsel/synbarhet vid arbete på väg. Klass 3 plagg.

Byxorna har godkända reflexer men är inte som plagg EN20471 certifierade (Synbarhetsnormen) Jackan har varsel och är certifierad klass 3. Det räcker alltså med jackan, och vilka byxor som.

0 kommentar(er)
2017-11-02
Vi hjälper dig med batteri till din hjärtstartare
0 kommentar(er)
2017-09-05
Sitter du mycket på jobbet? Då bör du kanske använda kompressionsstrumpor.
0 kommentar(er)
2017-09-05

AVD är ett släckmedel som effektivt släcker och kväver bränder i litiumbatterier. Släckmedlet är miljövänligt och framställt av naturligt förekommande ämnen.

Brandsläckningsmedlet vattenhaltig vermikulit i dispersion (AVD) är en ny revolutionerande teknik som har många fördelar jämfört med traditionella lösningar som använder fasta och portabla brandbekämpningssystem.

AVD är en vattenhaltig dispersion av vermikulit, som kan sprutas ut som en dimma. Vermikulit är namnet på en grupp hydratiserade laminära mineraler: silikater av aluminium-järn-magnesium. Mineralet vermikulit består av tunna flata kristaller som innehåller mikrospopiska lager av vatten.

Släckmedlet AVD är speciellt framtaget för bränder i litiumbatterier, men fungerar även på t.ex. brinnande magnesium och i klass A-bränder. Brandklass A innefattar bränder i organiska och fiberösa material som textilier, trä, möbler och de flesta andra inredningsmaterial.

Hur anväds en AVD-släckare
AVD sprutas ut som en dimma. Vermikulitpartiklarna i dimman fastnar på det brinnande materialet och skapar en täckande film över den brinnande ytan. Vattnet kyler ner branden medans det hastigt avdustar. Tack vare minneralplattornas form binds de samman och skapar en obrännbar syrebarriär mellan branden och atmosfären.

0 kommentar(er)
2017-09-05
Brett sortiment av massagebänkar för hemmabruk.
0 kommentar(er)
2017-08-08

En graviditet utsätter din kropp för stora påfrestningar. Under graviditeten transporterar blodsystemet 20% mer blod än normalt. Som gravid har du även en högre koncentration av hormonet progesteron vilket förslappar bindväven. Lägg till att den växande livmodern trycker på venerna. Resultatet är att varannan kvinna får problem med åderbråck under sin första graviditet.

Regelbunden motion och användning av kompressionsstrumpor tidigt i graviditeten minskar risken för åderbråck och blodpropp. Om du väljer en nylonstrumpa eller bomullsstrumpa har ingen betydelse, det viktiga när du väljer strumpa som håller kompressionsklass 1.

Leta bland vårt sortiment för att hitta en strumpa som passar dig.

0 kommentar(er)
2017-07-03

Åderbråck är symtom på att klaffsystemet som skall hjälpa blodet till djupa venerna och vidare upp till hjärtat har börjat svikta. I vanliga fall pumpas blodet från de ytliga venerna till de djupa med hjälp av klaffsystemet som fungerar ungefär som backventiler i ådrorna. Blodådror som ligger nära huden saknar ett skyddande muskellager och blir lätt utvidgade. När klffsystemet i ådrorna sviktar pumpas blodet blir trycket i venerna högt och då uppstår åderbråcket.

Har du statisk belastning av benen i ditt arbete (går och står mycket) tillhör du en utsatt grupp. Under graviditet påverkar hormoner bl. a. ledband, hud och blodkärl, så att de blir mer eftergivliga och töjbara än normalt. Venerna vidgas därför lätt till åderbråck. Den stora livmodern trycker också på venerna så att ventrycket i benen blir högt. Detta bidrar ytterligare till utveckling av åderbråck och bensvullnad.

Symtom på att klaffsystemet börjar svikta kan vara att:

  • benen och/eller fötterna känns tunga och stumma.
  • nenen och/eller fötterna svullnar.
  • kramper i benen på eftermiddagen eller kvällen.


Vad kan du göra själv?

Genom att använda den så kallade muskelpumpen i benen, "trampa symaskin" med fötterna. Lägg benen högt när tillfälle ges. Sitt inte med benen i kors, det hindrar cirkulationen. För att ytterligare underlätta cirkulationen bör du även använda en kompressionsstrumpa som hjälper ådrorna att motstå det höga tryck som bildas när du sitter, står och går mycket. Kompressionsstrumpan påskyndar blodflödet i venerna mot hjärtat och förebygger och lindrar åderbråck och svullnader.

0 kommentar(er)
2017-05-25

Undersökningsbrits för alla tillfällen

Vi hjälper dig hitta just den undersökningsbritsen som du behöver. Akutbutiken erbjuder dig ett brett urval av undersökningsbritsar, provtagningsstolar m.m. På flera av modellerna kan du även välja precis vilken färg du vill. Allt för att passa in i just din miljö. Förutom undersökningsbritsarna kan vi erbjuda dig ett flertal andra möbler i precis samma kulör som du valt för din undersöknigsbrits. Med vår hjälp kan du alltså få en matchande inredning i hela undersökningsrummet. 

Kontakta oss så hjälper vi dig.

2017-05-16

Medicus är en tunn skalbyxa, med nätinnerfoder. Och man kan sätta in ett quiltat innerfoder till vintern. Ett goretex membran som andas, men för varm för sommar säger dom flesta.

0 kommentar(er)
2017-05-02
Nu finns de välkända instrumenten från Hemocue i Akutbutiken.
0 kommentar(er)
2017-04-21
Littmann stetoskop är kända för förstklassig ljudkvalitet och komfort. Men det finns några enkla saker du kan göra för att säkerställa prestandan för ditt stetoskop.
0 kommentar(er)
2017-04-18
Funktionella och enkla hjälpmedel för allas behov! Hos oss beställer du enkelt via hemsidan, telefon eller mejl.
0 kommentar(er)
2017-04-12
Ska du starta en klinik för estetiska injektionsbehandlingar - då hjälper vi dig med inredning och utrustning.
2017-04-11
Som svensk återförsäljare åt LESS AS levererar vi utrustning från LESS AS till flygplatser, ambulans, räddningstjänst, polis m.m.
2017-04-06
Greiner Bio-One, ledande österrikisk tillverkare av vacuumrör i plast för blodprovtagning med tillhörande kanyler, säkerhetsprodukter och avfallshantering. I programmet ingår även mixrar, sänkaläsare och proppavtagare.
0 kommentar(er)
2017-04-05

När man sitter i så kallad ryttarställning och har fötterna placerade i linje med kroppen eller lite bakom styrs bäckenet till en vinkel som håller ryggen upprätt i sin naturliga position. Detta innebär naturlig svank och därmed också ett gynnsamt läge för ryggradens översta del, dvs nacken. Axlarna hålls tillbaka och vilande på skelettbasen, bröstkorgen skjuter fram så att det är gott om plats för lungor och cirkulationssystem. Vinklar i knä och höft är öppna vilket ger låg belastning i lederna och optimala villkor för cirkulation. Med en sadelstol kommer man nära sitt arbetsobjekt och knäna skjuter inte ut så att man slår i ev. hinder. Detta gör sadelstolarna idealiska i arbetssituationer där man arbetar med människor, vård, omsorg, terapeuter, frisörer med mera. Sadelsittandet passar mycket bra även för olika hantverkare, musiker m.fl. Ytterligare fördel är att man mycket lätt kan röra sig runt på golvet sittande. Stolen fungerar som en smidig åkstol. Bäst sitter man i en sadelstol i en något högre höjd än vanlig skrivbordshöjd. I takt med att höj- och sänkbara bord har blivit vanligare så har sadelstolarna blivit allt mer populära även på kontor och vid datorarbetsplatser.

0 kommentar(er)
2017-04-02
Självtesterna är otroligt enkla att använda, resultaten är säkra och allting sker anonymt. Vill du ha hjälp av läkare efteråt kan vi även hjälpa dig med detta.
0 kommentar(er)
2017-04-01
Powerheart hjärtstartare från Cardiac Science är enkla att använda och kräver ingen utbildning. Powerheart hjärtstartare fungerar lika bra på arbetsplatsen, i föreningslivet eller i hemmet.
0 kommentar(er)
2017-03-21
Vi hjälper dig med att byta ut din gamla hjärtstartare.
0 kommentar(er)
2017-03-21
Vi hjälper dig med att byta ut din gamla hjärtstartare.
0 kommentar(er)
2017-03-15

Analystid, tid för uppladdning varierar mellan 8-13 sekunder. Du kan läsa mer om detta i manualen för hjärtstartaren.

0 kommentar(er)
2017-02-19
Lungfunktionen kan också mätas med hjälp av spirometri som visar hur lungorna fungerar. Den visar utandningsvolym och kapacitet och om lungfunktionsnedsättningen är restriktiv eller obstruktiv.
0 kommentar(er)
2017-02-15
Napptermometern är gjord av ofarliga silicalgel. Den exakta temperaturen tas genom mikroelektroder. Alla delar av enheten är utformade med hänsyn till barnet.
0 kommentar(er)
2017-02-09
Första Hjälpen är viktig, ibland livsviktig. Det förstår vi alla. Men vad innebär det egentligen? Vilka krav ställs och hur gör man? Här kan du själv, i din egen takt, lära dig mer elle repetera hur du bäst ger Första Hjälpen, för olika typer av skador, till människor i olika åldrar.
0 kommentar(er)
2017-02-03
Känner du igen symptomen? Nagelsvamp Förtjockad nagel Nageln smular sönder Gula tånaglar
0 kommentar(er)
2017-02-02

A. Kroppslängd

B. Benlängd

C. Bröstvidd

D. Midjevidd

E. Stussvidd

 

Storleksguide - Brage ambulanskläder

HERR UNISEX XS S M L XL XXL XXXL
REGULAR A=176cm C44 C46 C48 C50 C52 C54 C56 C58 C60 C62 C64*
B - Benlängd 77 79 80 81 82 83 84 84 84 85 85*
C - Bröstvidd 88 92 96 100 104 108 112 116 120 124 128*
D - Midjevidd 76 80 84 88 92 96 101 106 112 118 124*
E - Stussvidd 94 98 102 106 110 114 118 122 126 130 134*
* = Beställningsvara
 
HERR UNISEX XS S M L XL XXL XXXL
LONG A=188cm C144* C146 C148 C150 C152 C154 C156 C158 C160* C162* C164*
B - Benlängd 82* 84 85 86 87 88 89 89 89* 90* 90*
C - Bröstvidd 88* 92 96 100 104 108 112 116 120* 124* 128*
D - Midjevidd 76* 80 84 88 92 96 101 106 112* 118* 124*
E - Stussvidd 94* 98 102 106 110 114 118 122 126* 130* 134*
* = Beställningsvara
 
HERR UNISEX XS S M L XL XXL XXXL
SHORT A=164cm C88* C92* C96 C100 C104 C108 C112 C116 C120 C124* C128*
B - Benlängd 73* 75* 76 77 78 79 80 80 80 81* 81*
C - Bröstvidd 88* 92* 96 100 104 108 112 116 120 124* 128*
D - Midjevidd 76* 80* 84 88 92 96 101 106 112 118* 124*
E - Stussvidd 94* 98* 102 106 110 114 118 122 126 130* 134*
* = Beställningsvara
 
HERR UNISEX XS S M L XL XXL XXXL
SHORT WIDE A=188cm D88* D92* D96 D100 D104 D108 D112 D116 D120 D124* D128*
B - Benlängd 73* 75* 76 77 78 79 80 80 80 81* 81*
C - Bröstvidd 88* 92* 96 100 104 108 112 116 120 124* 128*
D - Midjevidd 82* 86* 90 94 98 102 107 112 118 124* 130*
E - Stussvidd 96* 100* 104 108 112 116 120 124 128 132* 136*
* = Beställningsvara
 
DAM XS S M L XL
A=168cm 34 36 38 40 42 44 46 48
B - Benlängd 78 78 78 80 80 80 82 82
C - Bröstvidd 80 84 88 92 96 100 104 110
D - Midjevidd 64 67 70 74 78 82 86 91
E - Stussvidd 90 93 96 99 102 106 110 115
0 kommentar(er)
2017-02-01

Klamydia är en bakterie som sprids framförallt genom oskyddat samlag, antingen slidsamlag, oralsex eller analsamlag.

Bakterien sätter sig oftast i slemhinnorna i slidan, urinröret och analen. Klamydia smittar mellan personer när slemhinnorna kommer mot varandra. Men också genom sperma och slidsekret.

Det är ovanligt att få klamydia i halsen om du har munsex. Forskarna vet ännu inte om klamydia kan överföras från munnen till könsorganet eller tvärtom. Men om du vill vara säker på att inte bli smittad ska du skydda sig även när du har munsex.

Klamydia smittar inte via kläder, handdukar eller på toaletter, eftersom bakterien inte överlever i luften.

0 kommentar(er)
2017-02-01
Känner du igen symptomen vita, gula eller gröna flytningar från penis eller slida ont i pungen ömma och svullna testiklar oskyddat sex gonorré
0 kommentar(er)
2017-01-23
En brand växer snabbt. Brandvarnaren ger dig tidig varning och är en billig livförsäkring. Vid en brand handlar det om att vara väl förberedd och ha att rätt släckutrustning. Med ett effektivt brandskydd i ditt hem sover du lugnare.
0 kommentar(er)
Totalt 124 poster
Sida 1 av 4
1 2 3 4