Hem » Kläder, skydd & säkerhet » Kläder - Ambulans

Kläder - Ambulans

Produkter
12 36 72

Ambulanskläder från Eripio Wear

Technical Merino är tekniska tyger som utvecklats för sport och funktionella plagg.

Merinoull är en 100 % animalisk fiber som härstammar från merinofår. Merino är den finaste av ull och innehåller mycket långa fibrer, med en bråkdel av diametern hos normala ullfibrer. Merinoull känns lätt och väldigt mjuk.

Kombinationen av merinoull och polyester har sina fördelar särskilt inom områdena komfort och fukttransport. Sammansättningen är av högkvalitativa garner, stickade av de allra bästa stickmaskiner. Färgade och färdigställda enligt kravanvisningarna av kombinationen Merinoull och polyester.

WINDSTOPPER® material är totalt vindtätt och skyddar din kropp mot vindens avkylningseffekt. När kalla vindar blåser igenom ett plagg förstörs mikroklimatet och du börjar frysa. Att stoppa vindens kylande effekt är avgörande för att bibehålla en god komfort, samtidigt som plagg tillvekade i WINDSTOPPER® material motverkar ”överhettning” genom att låta kroppens fukt avdunsta genom materialet. WINDSTOPPER® material har en vattenavvisande effekt och är det perfekta arbetsplagget både för inom/utomhusbruk.

CROSSTECH® material är ett GORE laminat som är utvecklat för att skydda utryckningspersonal mot farliga exponeringar som blod och kroppsvätskor. CROSSTECH® laminat ger ett enastående skydd mot vätskeinträngning, samtidigt som det tillåter perspiration. Användaren förblir säkrare, torrare, bekvämare vilket gör att användaren kan koncentrera sig på sin uppgift. CROSSTECH® material har dessutom samma egenskaper vad gäller slitstyrka, livslängd samt andningsförmåga som ”vanligt” GORE-TEX® material.

OBS! Sortimentet från Brage har utgått och finns nu enbart för utförsäljning.