Hem » Brandskydd » Skumsläckare

Skumsläckare

Skumsläckare är lämpliga för släckning av brand i brännbara vätskor som bensin, olja etc. Kan även användas mot brandklass A bränder. CGS skumsläckare är tillverkade i kvalitetstål och invändigt behandlade med PPA665 beläggning. Ventilen är tillverkad av förkromad mässing. Som drivgas används kväve.

FUNKTION
Skummet kväver elden genom att förhindra tillförsel av syre. Skummet ändrar också ytspänningen hos släckvattnet så att det lättare kommer in till det brinnande materialet. Skummet lägger sig som ett lager över branden och förhindrar brandgaserna att tränga igenom.

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN
Industri, offentlig verksamhet, verkstad, petrokemisk industri, jordbruk, sjöfart, bostäder. Skum ger en ren släckning med en liten omfattningen av släckningsskador. Skumsläckare används ofta på offentliga platser som kontor, butiker, skolor etc.

VILKET SLÄCKMEDEL SKA JAG VÄLJA?
Generellt kan man säga att valet av släckmedel i stor grad bestäms av den verksamhet som utförs på platsen, eller utifrån vilka typer av bränder som kan uppstå. En kombination av flera typer kan därför bli aktuellt. När man tar hänsyn till de olika släckmedlens egenskaper och att användaren blir bekant med dessa och handsläckarens verkningsgrad, kommer man att kunna utföra en snabb och effektiv släckning.

SKUMSLÄCKAREN SLÄCKER BRÄNDER I:
A – organiska material
B – brännbara vätskor

En brandsläckare som inte underhålls regelbundet blir en falsk trygghet. Service och kontroll ska genomföras enligt Svensk standard för underhåll och omladdning av brandsläckare SS-3656.

trygghetsgaranti

Produkter
12 36 72
 • CGS Mobil skumsläckare är monterad på vagn, används där det finns ett behov a...
  från 9995 SEK
 • CGS skumsläckare är tillverkade i kvalitetstål och invändigt behandlade med P...
  från 845 SEK
 • CGS skumsläckare är tillverkade i kvalitetstål och invändigt behandlade med P...
  från 1095 SEK
 • 6 liter skumbrandsläckare, en effektiv brandsläckare vid bränder i organiska ...
  från 799 SEK
 • En 9 liter skumbrandsläckare är en väldigt effektiv brandsläckare som genom k...
  från 835 SEK