Hem » Hjärtstartare, skåp, HLR-dockor » Utbildningar » Basal-HLR utbildning med hjärtstartare

Basal-HLR utbildning med hjärtstartare

Ni får lära er grunderna i hur man teoretiskt och praktiskt hjälper personer som drabbats av medvetslöshet, luftvägsstopp och hjärtstopp. Utbildningen följer Svenska HLR-rådets riktlinjer.

Innehåll:

- Genomföra kontroller på medvetslös
- Andningskontroll
- Stabilt sidoläge
- Utföra bröstkompressioner
- Utföra mun till mun andning
- Larmrutiner
- Luftägstopp
- Hjärtstartare

Kontakta oss här för offert på utbildning

Instruktören delar med sig av sina erfarenheter och tips från prehospital sjukvård, (ex ambulansen).

Alla får låna HLR-dockor så att vi kan öva tillsammans.

Förkunskaper: inga

Lokal: vi kommer till er, om ni inte har egna lokaler, så kommer ni till oss.

Kurslängd: 1,5-2 timmar

Visste du att ca 10 000 personer drabbas av plötsligt hjärtstopp utanför sjukhus i Sverige varje år?

Behandling påbörjas på cirka 5 000. Av dessa är det endast cirka 500 människor som räddas till livet. Plötsligt hjärtstopp kan drabba vem som helst, när som helst och var som helst. Det kan vara en familjemedlem, en kollega, en medmänniska på gatan eller en nära vän, ung som gammal - Vi gör allt vi kan för att förbättra denna statistik!

Ambulanssjukvården i Sverige rapporterar årligen in cirka 5500 plötsliga hjärtstopp runt om i samhället. De allra flesta, cirka 70% sker i hemmet och är orsakade av hjärt-kärlsjukdom och medelåldern är 68 år. Plötsligt hjärtstopp drabbar dock alla åldrar och sker i många olika sammanhang, vid idrottsutövning, vid bad i pool, sjö och hav, i samband med elolyckor, förgiftning, trauma, nedkylning etc.Plötsligt hjärtstopp på barn beror oftast primärt på syrebrist vilket i sin tur resulterar i ett hjärtstopp om det inte åtgärdas tidigt med inblåsningar. Att kunna ge Första hjälpen vid en olycka eller hjärt-lungräddning vid ett hjärtstopp är kunskaper för livet som bokstavligen betyder skillnaden mellan liv och död.

Med vår hjälp kan du få de verktyg du behöver för att kunna göra skillnad när olycksfallet är framme. Vi arbetar i hela landet och våra instruktörer gör allt för att du ska få en gedigen utbildning i hjärt-lungräddning .

Utbildningarna följer HLR-rådets riktlinjer och tack var att våra instruktörer arbetar inom ambulansen, akutsjukvården eller liknande kryddas utbildningarna med exempel från verkligheten.