Hem » Sjukvård » Anatomiska modeller, övningsdockor m.m.

Anatomiska modeller, övningsdockor m.m.

Produkter
12 36 72

Gör din anatomiundervisning mer levande genom att använda anatomiska modeller. Ofta tar undervisningen utgångspunkt i textböcker som kompletteras med till exempel en powerpointpresentation. Även om detta är en bra undervisningsmetod finns nu möjligheten att ta en paus från powerpoint. Med en anatomisk modell kan eleverna se på de strukturer och organ som undervisningen handlar om. Flera sinnen blir aktiverade och dessutom underlättar modellerna deras 3D-förståelse för anatomin, något som många ofta kämpar med.

Ta till exempel en klassisk undervisning om hjärtat, där bilder och böcker ofta inte räcker till för att visualisera den faktiska tredimensionella strukturen med alla klaffar, kärl och kaviteter som fort blir väldigt svåra att överblicka. Med en anatomisk hjärtmodell blir förståelsen för hjärtats anatomi lättare. Individen får möjlighet att själv vrida och vända och känna på hjärtat tills förståelsen sitter. 

På denna sida hittar du ett brett sortiment av anatomiska modeller för utbildning i anatomi. Hittar du inte den modell du behöver, kontakta oss så hjälper vi dig.

Ladda ner avsnittet i katalogen över samtliga anatomiska modeller.

Anatomiska modeller, övningsdockor m.m.